myth-1-big
1

Masina de spalat vase consuma mai multa apa

ADEVAR: Studiile arata ca o masina de spalat vase consuma mai putina apa, folosind minimul de resurse necesare.

Cata apa consuma o masina de spalat vase?

O masina de spalat vase este un aliat de nadejde in economisirea timpului, dar si a energiei. Aceasta iti permite sa scapi de sarcina obositoare si consumatoare de timp de spalare manuala a vaselor si, in acelasi timp, ofera eficienta optima in ceea ce priveste consumul de resurse. Desi exista persoane care tind sa creada ca masina de spalat vase consuma mai multa apa decat s-ar consuma daca vasele ar fi spalate manual, adevarul este altul.

Un studiu realizat de Universitatea Bonn din Germania a demonstrat ca, prin spalarea de mana a vaselor, se consuma in medie 103 litri de apa* la un ciclu complet de spalare, in timp ce, daca folosesti masina de spalat vase, media de consum este de aproximativ 15-22 de litri de apa.

Gandeste-te doar la momentele in care lasi robinetul deschis in timp ce speli vasele si in care nu folosesti toata apa care curge.

Pe Beko gasesti modele de masini de spalat vase cu consum redus de apa

Masinile de spalat vase care combina performanta cu economia de resurse sunt din ce in ce mai cautate de consumatori. Pe Beko, gasesti modele de masini de spalat vase cu un consum redus de apa, cum ar fi:

De asemenea, masina de spalat vase Beko poate avea un consum de 6,9L de apa la programul Eco pentru masinile de spalat vase Beko cu tehnologia SaveWater™, reprezentand o economie de 2,6L comparativ cu consumul de apa al aceluiasi program de la masinile de spalat vase Beko ce nu utilizeaza tehnologia SaveWater™.

*In baza studiului efectuat de Universitatea din Bonn – preluat din sursa online aici.

Cauta

Te-ai intrebat vreodata cata apa economisesti cu masina de spalat vase versus spalarea manuala?